SONY DSC

SONY DSC

Kjekt å vite i Costa Rica

Costa Rica er et trygt og sikkert land. Du trenger ikke bekymre deg hverken for krig, terrorisme eller naturkatastrofer når du besøker dette vakre landet, og kriminaliteten er også betraktelig lavere enn i mange andre land i regionen. De rådene vi gir deg her er av en ganske annen karakter enn du ville trenge i for eksempel Honduras eller El Salvador.

Din verste fiende i Costa Rica blir etter all sannsynlighet regnet. Det regner mye og ofte, så ta gjerne med en lett jakke. Unntaket er hvis du besøker landet i februar-mars, da kan det gjerne vært tørt i noen uker om gangen. Det er populært å reise til Costa Rica i påsken, eller “den hellige uken” som den kalles lokalt. Jul og nyttår er det også ekstra mange reisende, så rundt disse høytidene må du eventuelt planlegge litt lenger i forveien enn normalt.

SONY DSCI motsetning til mange andre land i Mellom-Amerika har Costa Rica generelt tilgang til rent drikkevann i springen, særlig i de områdene som er mest besøkt av turister. Utenfor allfarvei kan det kanskje vært lurt å spørre i hotellresepsjonen. Et annet stort pluss er at det sjelden blir uheldige konsekvenser av å spise den deilige maten i Costa Rica.

Costa Rica er som det går frem av ovenstående på flere måter et mer vellykket samfunn enn enkelte av nabolandene. Det innebærer også en litt høyere levestandard og tilsvarende høyere priser. Siden mange av hotellene og andre turistattraksjoner opererer med dollar som valuta, har Costa Rica blitt betydelig dyrere for nordmenn enn da kronen var som aller sterkest. Det er imidlertid fortsatt svært billig i forhold til norske priser. Et hyggelig måltid for to med vin koster ikke mer enn hundrelappen.

Veiene i Costa Rica kan fremstå som noe utfordrende og til og med skremmende for nykommere. Det er mange skarpe svinger og smale veier, og taxisjåførene tar ikke så mange forholdsregler som vi er vant til. Likevel går det som regel bra, men det går an å si i fra hvis nervene er på høykant.