Costa Ricas Stillehavskyst

Costa Ricas Stillehavskyst

Stillehavskysten i Costa Rica er et av de vakreste kystområdene i hele verden, med fredelige strender og tett regnskog som noen av høydepunktene. Her kan du få med deg dramatiske soloppganger, besøke de gamle skjulestedene til tidligere tids pirater eller surfe på de perfekte bølgene.

Nå er det lett å komme seg til Costa Rica og til Stillehavskysten, fordi flyplassen i byen Liberia har gått i gjennom en større prosess med ekspansjon og utvidede rutetilbud. For deg som kombinerer turen til Costa Rica med shopping, party og kultur i USA er det kjekt å vite at det går fly direkte fra blant andre New York, Chicago, Houston, Atlanta, Miami og mange flere byer i USA og for den saks skyld i Latin-Amerika.

En av de virkelige godbitenecuba-804124_960_720 du kan få med deg her er Bahia del los Paratas, som ligger sør for mer kjente Playa Conchal. Litt utenfor allfarvei, men verdt det når du fester øynene på en par kilometer med rosa sand og klippene og småøyene i sjøen utenfor. Her er havet rolig, så det passer bedre med en avslappende dukkert enn med surfing og den slags aktiviteter. Hele området er omringet av tropeskog, og det ligger bare noen få hoteller her. Det er med andre ord snakk om et tropisk paradis som ennå ikke har blitt oversvømt av turister.

Et alternativ til Bahia del los Paratas er Samara, som kanskje passer bedre for deg som tenker party, kultur, og bohemtilværelse når du er på ferie. Her finner du ei lang bukt med palmer og korallrev, ideell for både padling og dykking. På land finner du lokale kunstnere som prøver å leve av sitt håndverk. Noen kilometer unna ligger den pittoreske fiskerlandsbyen Playa Carrillo. Der kan du luske rundt i de små gatene og bli kjent med det virkelige Costa Rica.